Spørsmål og svar

Vi hjelper deg gjerne med det du lurer på

Her er svar på noen av spørsmålene du måtte ha. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du trenger utfyllende informasjon utover dette.

OV Import ordner det aller meste for sine kunder. Når en kunde har bestemt seg for å handle forsamlingsmøbler via OV Import, er det kun dette som er kundens ansvar:

  1. Signere og returnere tilbudet sammen med salgs- og leveringsvilkår
  2. Betale fakturabeløp på 25% av totalbeløpet

Kunden står fritt til selv å hente varene på kaia. Det må imidlertid avtales med havnemyndighetene i hvert enkelt tilfelle.

Så langt har imidlertid alle kundene valgt å benytte tilbudet OV Import har forhandlet fram med shippingselskapet Greencarrier, som OV Import samarbeider med. Containeren blir da kjørt til leveringsadressen, plassert på bakken og varene kan trilles rett ut og på plass.

Høyden på stolsetet er 47,6 cm (18,75»). De kan også leveres med stolsetehøyde på 50,1 cm (19,75″) med et lite tillegg i prisen. Total stolbredde er 51,56 cm. Bredden på selve stolsetet er 50,8 cm. Det gjør at åpningen mellom hver stol kun er 1,52 cm. Stolradene oppleves derfor nesten som benker.

Alle stolmodellene kan leveres med armlener.  Hvis det er behov for noen stoler med armlener, kan det løses ved å plassere en slik stol som nummer to i enden på hver rekke. Da vil tre personer ha nytte av hver stol med armlener.

Uten tillegg i pris leveres stolene med vedlikeholdsfri sammenkobling (Pew Interlocks). Sammenkoblingen mellom stolene er så stram/tett at stolene automatisk står på rett linje.

Her er noen tips som kan benyttes både for stolmodellene Impressions og Millennia:

Antall stoler i hver rekke: Lengden på stolradene (uttrykt i meter) dividert med 0,52 m.

Antall rader: Avstanden (uttrykt i meter) mellom fremre stolbein i fremste rad til  bakre stolbein, siste rad dividert med 0,91 m.

Anbefalt avstand mellom fremre stolbein 1. rad og til fremre stolbein 2. rad er 91 cm.

Ingen problem. Da blir stolene sendt som stykkgods, og en slipper å tenke på containertransport.

Prisen på stolene er konkurransedyktig sammenlignet med tilsvarende kvalitet i Norge. Dette inkluderer moms og frakt.

Stolene produseres i sin helhet i USA der markedet er stort og produksjonskostnadene er forholdsvis lave. Kronekurs i forhold til dollar påvirker selvfølgelig også prisen i Norge. En stor fordel for kundene er at de slipper fordyrende mellomledd på grunn av direkte kjøp gjennom importøren: OV Import AS. Kundene slipper dessuten å betale MVA på oversjøisk frakt på grunn av leveringsordningen som OV Import benytter. Innsparing av MVA på oversjøisk frakt bidrar til reduksjon av transportkostnadene fra kai til leveringsadresse.

På stoler produsert av BSS opereres det med flere prisklasser, helt ned til parti på 25+. De øvrige prisklassene er ved 50+, 90+, 300+ og 700+.

Bertolini Sanctuary Seating (BSS) står for produksjonen, et familieeid firma med over 50 års erfaring. Erfaring kombinert med forskning preger deres produksjon. BSS lager sine produkter ved hjelp av råmaterialer som utelukkende finnes og produseres i USA. Alt gjennomgår omfattende testing, både internt og av nøytralt organ (BIFMA). Stolrammene som BSS produserer, leveres med 20-25 års garanti.

Bertolini Sanctuary Seating (BSS) har leveringsgaranti for supplering av samme type stol i inntil 10 år forutsatt at samme stoff fortsatt produseres.

Dersom stolen du har kjøpt får en skade eller har et avvik ved levering, kan man enkelt demontere den aktuelle delen (sete eller rygg) og få nytt fra leverandøren. Filadelfia Holmestrand har god erfaring med nettopp dette.

Det har hendt at en kunde her i Norge har opplevd at noen hadde skåret hull med kniv i stolsetet. Selv om det hadde gått over ett år fra levering, fikk kunden nytt, ferdigsydd trekk fra fabrikken – uten kostnader.

I USA uttrykkes slitestyrke i Double Rubs (DR), det vil si antall piskeslag med stålbørste fram og tilbake. Det kan variere fra 30.000 DR til beste kvalitet med 250.000 DR. Alle OV Imports kunder har valgt beste kvalitet (Sherpa & Shire). Det er 110 ulike stoffvarianter av denne kvaliteten til samme pris. I tillegg til ekstra slitestyrke er denne kvaliteten også flekkavstøtende.

OV Import sender gjerne kart over de 110 ulike stoffene til Sherpa & Shire. I neste omgang vil nok større stoffprøver av de mest interessante alternativene være ønskelig. OV Import har et lager av 20×25 cm store stoffprøver som kan sendes omgående på forespørsel – uten forpliktelse og kostnader.

Stolene kan stables med 8 i høyden. Stablene står stødig, og de er enkle å forflytte med stoltralle.

Ja. Ved å velge «Radius Interlocks» i stedet for «Pew Interlocks» («pew» betyr benk, «interlock» betyr lås el. feste på norsk) vil en rekke på 18 stoler utgjøre 37-graders vinkel. Be om skisse som viser bueformasjon.

Den mest populære serien i Norge og også i USA heter Impressions. De 10 stolvariantene i denne serien er ekstra komfortable, holdbare og er forholdsvis lette. De har polstring også på baksiden av ryggstøet. I 2012 kom det en ny serie: Millennia. Selv om de 5 stolvariantene i denne serien er svært komfortable og varige, og har den samme ergonomisk-designet rygg som Impressions-serien, er dette en rimeligere serie. Den har ikke polstring bak på ryggstøet slik som Impressions-modellene har. Slik polstring er f.eks. lyddempende ved evt banking/barnespark mot ryggstøet.

Begge seriene produseres av Bertolini Sanctuary Seating.

Alle stolene leveres ferdig monterte og godt emballerte.

Ja, vi kan levere solide stoltraller som gjør at du enkelt og kjapt kan flytte på opptil 8 stoler av gangen.

Vanligvis vil kunden motta pristilbud innen ca. en uke etter at kunden har konkretisert sine ønsker. Tilbudsprisen er avhengig av flere faktorer: Type produkter, kvantum, dollarkurs og oversjøiske fraktkostnader. Det tar få dager å innhente disse opplysningene. Når kunden har akseptert et tilbud, vil dette være endelig pris på leveransen.

Erfaringsmessig går det ca. 3 måneder.

Ved enhver bestilling får kunden oversendt per e-post et skriftlig kontrakt på fremforhandlet tilbud. Når dette er akseptert legges vi inn ordren hos fabrikken i USA.

Alle varene kommer i containere direkte fra fabrikken. Det er to størrelser på containerne: 20 og 40 fot. I en 20 fots container er det eksempelvis plass til 310 BSS-stoler, og dobbelt antall i en 40 fots. Ved kvantum under ca. 100 stoler vil det være mest lønnsomt med stykkgodstransport.

Nei, fraktkostnadene er per containerstørrelse uavhengig av utnyttelsesgrad. Selv med et parti på 100 stoler, er totalkostnadene likevel konkurransedyktig sammenlignet med det som finnes på det norske markedet.

Det er kunden sitt ansvar. Kundene står fritt til å tegne transportforsikring (A-forsikring anbefales) hos det selskap de har et kundeforhold til. For medlemmer av KNIF utgjorde forsikringspremien i 2012 0,9 prosent av totalverdien.

25 % av totalfakturaen betales ved kontraktinngåelse og resten betales ved utlevering av stolene.  

Eieren av OV Import AS , Kytebok AS står ansvarlig ved en evt konkurs hos fabrikken i USA. Heldigvis så har fabrikken holdt det gående i over 60 år og er et solid firma.

Dersom kunden overtar varepartiet ved første anløpshavn i landet, blir oversjøiske transportkostnader ikke tillagt MVA. Men dersom varepartiet skal leveres kundens adresse, blir all transport, også oversjøisk transport, påplusset MVA. Innspart MVA på oversjøisk frakt vil kunne bidra til dekning av transport fra havn til leveringsadresse.

Ved å operere med fraktvilkår ut fra DAT (Incoterms 2010)- Delivered At Terminal, dvs. nærmeste direkte havn for skipsanløp, sparer kunden MVA på den oversjøiske frakten.

Det er mulig å søke om å få utbetalt kompensasjon etterskuddsvis for kostnader til merverdiavgift på varer og tjenester vedr. vedlikehold (f.eks. ved utskifting av stoler) gjennom Lotteri- og stiftlesestilsynet (lotteritilsynet.no – søkeord: momskompensasjon-el. tlf 57 82 80 00). Søker (sentralledd eller enkeltstående søker) må være registrert i Frivillighetsregisteret/Enhetsregisteret.

OV Import kan serve kunder både i Sverige og Danmark. Leveranser til kunder i disse landene vil skje etter samme vilkår som skissert ovenfor. En forskjell er imidlertid at slik formidling vil bli fakturert som avgiftsfritt fra OV Import. Før varene kan bli utlevert, vil kunden bli avkrevd merverdiavgift og fortollingskostnader fra svenske/danske myndigheter.

Det å sitte godt hjelper på humøret!

Bertolini-stolene er for kirker, menigheter og leirsteder som ønsker at alle skal sitte godt.